http://sairlermaras2.blogspot.com.tr/

15 Temmuz 2014 Salı

AHMET TEVFİK PAKSU



MESLEĞİ:  Türk Siyasetçisi -Yazar.

DOĞUMU:  1926 Yılında  Maraş’ta doğdu.

ÖĞRENİMİ: İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'nu bitirdi.

MİLLETVEKİLİ
BAKAN
SENATÖR: Maraş Milletvekilliği, Çalışma Bakanlığı ve  5 Haziran 1966 - 2 Haziran 1968 yılları arasında Maraş’ı Cumhuriyet Senatosunda temsil etti. 

MEDENİ HALİ:  Evli ve 4 Çocuk babasıdır.
ESERİ: Şiirlerini ‘Şiirlerim’ adlı eserinde topladı.

-------------------------------------------------------

KİTAP OKUMAKTAN
AĞIR CEZADA YARGILANMAK

OLAYI ŞÖYLE ANLATIYOR:  ’’1960 Askeri Müdahalesi yıllarında ve sonrasında  Kilis’te bir grup arkadaşımla birlikte Karataş’ta açık havada piknik yaparken, dini kitap okumak, ayin yapmak ve gizli dini cemiyet kurmaktan jandarma baskınına uğradık. 15 gün nezarette kaldık. Ortaokul bitirme imtihanlarına ellerimiz kelepçeli olarak girdik 4 arkadaş. Yaşları 18’den büyük olan üç arkadaşımız tutuklandı, gerimiz serbest bırakıldık. Dava devam etti, Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesine sevkedildik. Sonunda berat ettik! Çok komik bir şey böylesi! Bir kara mizah.
Bu davada avukatımız Bekir Berk’ti. Kitap okumak boynumuzun borcuydu. Artırarak devam etti okumayı herkes. Gazeteciliğe erken başlayınca(1961) ve de çalıştığım gazetede yazıişlerinde hukuki sorumluluk alınca (1967) hakkımda açılan davalar 40’ı geçmişti. Hüsamettin Akmumcu, Sudi Reşat Saruhan ve Kenan Sah rahmetlilere de vekaletname verdim,  Tümünden de berat ettim.’’


-------------------------------------------------------
Haberin Devamı:http://www.rehberim.net/forum/siyaset-426/128580-ahmet-tevfik-paksu.html#ixzz1z6hVd76V

-------------------------------------------------------

Hiç yorum yok: