http://sairlermaras2.blogspot.com.tr/

19 Temmuz 2014 Cumartesi

HANEFİ MAHÇİÇEK




KİMDİR:     1953’doğdu. Maraş İmam Hatip Lisesinden sora, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.  ABD Western Illinois University Ekonomik Kalkınma ve Bölgesel Planlama Alanında Master yaptı. DPT Uzmanı, Maraş Belediye Başkanı olduğu yıllarda Kente yıllarca yetecek KARASU Projesinin temelini attı. Bir dönem Maraş Milletvekilli oldu.
DOĞUMU:  1953 Yılı Maraş doğumlu.

ÖĞRENİMİ: İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini doğduğu İlde tamamlayarak,  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

SIFATI
Başbakanlık Devlet Planlama’nın  önemli  kademesinde görevde bulundu.  Maraş insanına (girişimcisine) yol gösterdi ve Maraş sanayisinin yapılanmasında  öncülük etti.  En önemlisi de; (ne kadar gizlense de) şehir halkı onu Karasu’unun Mimarı olarak tanıdı.

GÖREVİ VE YAPTIKLAR

1. ABD Western Illinois University - Ekonomik Kalkınma ve Bölgesel Planlama Alanında Master (İngilizce)
  2.  Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Uzmanı. (Planlama uzmanı)
  3.  BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür Vekili.
  4.  Kahramanmaraş Belediye Başkanı.
  5.  22. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili.
  6.  Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi.
  7.  Ak Parti Genel Merkez, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı.

YABANCI DİLİ
İyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca ve Arapça biliyor.

MEDENİ DURUMU
Evli, 3  çocuk babası.

MARAŞ’TA  YAPTIKLARI

Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği 
Yıllarında Yaptıklarından Bazıları

a. Maraş halkını yeşille tanıştırdı. Sayısız parkın oluşumunu sağladı.
b. Belediye bir çok işmakinası kazandırarak, kentte önemli yollar, bulvarlar açması.
c. Kente yıllarca yetecek içme suyunun getirilmesi için gereken krediyi sağlaması.
d. Belediye Başkanlığı döneminde Doğukent Toplu Konutlarının üzerinde canla başla durarak,  1 yılda 400 konutu ihtiyaç sahiplerine kazandırdı. Eğer, Doğukent,  bu hızla  gitseydi, 10 yılda değil de, yarısı kadar zamanda ihtiyaç sahipleriyle buluşacaktı.

----------------------------------------------- 

Bir Yazarımızın Konuyla İlgili
Yazısını Paylaşmak İstiyorum

     Hani bir söz var ya: Vur öldür ama hakkını yeme diye: işte bugün bu bağlamda şehrimizin yetiştirdiği Kahramanmaraş sevdalısı bir insanı sizlere özet olarak bir kere daha hatırlatmak istiyorum
    Kahramanmaraş Belediyemiz bir kitap yaptırmış Karasu ile alakalı başkan Mustafa Poyraz her şeyi kendine mal etmiş, bunu görünce yiğidin hakkını yiğide vermek gerektiğini düşündüm..
   Karasu, Hanefi Mahçiçek tarafından proje ve  ihale edilmiş, Servis yolu yapılmış, yol boyunca 65 km. boru yola serilmiş, çek aflar yapılmış, 17 km. boru döşemesi ve kaynak işi bitirilmişti. Enerji santralının yapımına başlanmış, çalışmalar son sürat devam ederken, (Hanefi Mahçiçek- akn) Belediye başkanlığını bırakarak milletvekili adayı oldu.
    Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, göreve gelir gelmez, işi durdurdu, bunun yüzünden Fen İşleri Müdürü Ahmet Kara ile tartıştılar ve o da görevinden istifa ederek ayrıldı, sonra Belediyenin büyük zararı olmasına rağmen,  bir süre sonra yeniden Karasu Projesine devam edildi ve Karasu Kahramanmaraş’a geldi.
    Belediye Başkanı Mustafa Poyraz o Karasu Kitabına erdemlilik gösterip şunu yazabilirdi, "Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz, Hanefi Mahçiçek beyin başlattığı projeyi tamamlamak bize nasip oldu " diyebilirdi.  (akn) Bu kendinden bir şey eskitmez kendini yükseltirdi..
    Hanefi Mahçiçek , Karasu Projesini yaptınız bu su şehrimize geldi , teşekkür ederiz, dersek ne olur,  bir yerimiz mi  eksilir? 
    Hanefi Mahçiçek’in hakkını Hanefi Beye vermesini bile bilecek miyiz ? (vermesini bilemeyecek miyiz?-akn) ama biraz zor görünüyor. Biz henüz enemizi tatmin edemedik..!
    Planlamacı ve Proje adamı Hanefi Mahçiçek ‘den Kahramanmaraş yararlanmalı. Dün, bağlara dağlara asfalt yapıyor diye Hanefi Beyi tenkit edenler bugün onun gününü arıyorlar.  Ama biz önce teşekkür etmesini bilmemiz gerekir..

Bekir Doğan

--------------------------------------------------------------------- 

Hiç yorum yok: